Hyvinvointi

Spa Hotel Runni tarjoaa laajan valikoiman hemmottelevia & rentouttavia hoitoja. Erikoisuutena ovat luonnonläheiset ja perinteistä kumpuavat hoitomuodot.

Hoitovaraukset, puh. 017 768 751 tai myyntipalvelu@runni.fi

 

Kaunis vuodenaloitus -tarjous

Kaikille parturi-kampaamo asiakkaille heleyttävä TRULUM- kasvohoito 24,50,- (ovh 49,- /40 min.)

Tarjous voimassa 28.2.2018 asti

Synergyn Trulūm-ihonhoitosarja optimoi ihosolujen toimintaa ja saa ihon näyttämään nuoremmalta. Sarjaan kuuluu seitsemän tieteelliseen tutkimukseen pohjautuvaa tuotetta, joiden laadukkaat kasviperäiset ainesosat vaikuttavat ihon mikrobiomiin.

 

                             *****

Perinteinen Kuppaus 95,-  Kesto 1h

Sis. Saunomisen, kuppauksen, pientä purtavaa ja kahvin/teen

Mitä kuppaus on?

Kuppaus on maailman vanhimpia hoitomuotoja ja sillä tarkoitetaan veren laskemista ihosta.

Se luetaan ns. ärsytyshoitoihin ja monet kuppauksessa käytettävät hoitoalueet ja kuppauspisteet ovatkin lähes täsmälleen samoja, kuin toisessa tunnetussa ärsytyshoidossa, akupunktiossa.
Ärsytyshoidoilla pyritään aktivoimaan kehon omien parantavien voimien toimintaa ja
lisäämään elimistön omien rauhoittavien ja kipua lieventävien hormonien erittymistä.

Kuppauksessa iholle tehdään pieniä haavoja, joiden päälle asetellaan verta imevät imukupit. Kupit tyhjennetään välillä ja asetellaan takaisin paikoilleen. Tätä jatketaan niin kauan, kunnes veren tulo tyrehtyy. Verta poistuu kupattaessa yleensä n. 1-5 dl.
Verenkierron lisäämiseksi asiakas käy ennen kuppauksen aloittamista saunomassa
n. 10- 15 minuuttia. Lämmitetyn ihon ansiosta veri poistuu paremmin ja haavojen tekeminen ei satu, tai tuntuu korkeintaan pienenä nipistyksenä joillakin alueilla.
Verentulo lakkaa yleensä heti kuppauksen päätyttyä, joskus haavat jäävät vuotamaan korkeintaan n. 10-15 minuutiksi. Kuppauksen jälkeen on hyvä levätä ja juoda runsaasti vettä saunomisen ja kuppauksen aiheuttaman nestehukan vuoksi.
Haavoista ja imukupeista syntyneet jäljet poistuvat iholta 1-2 viikossa.

Mihin kuppaus auttaa?

Kuppaus puhdistaa ihon hiussuonistoa kuona-aineista ja myös verenkierto ja veren hapen kuljetuskyky paranee. Myös kudosnesteen happamuuden sanotaan parantuvan normaalille tasolle. Edellä mainittujen vaikutusten ansiosta lihakset rentoutuvat ja lihaskivut ja -säryt helpottuvat. Lisäksi kuppauksella on rentouttava, virkistävä ja oloa keventävä vaikutus. Se vähentää turvotusta ja monet kokevat unen laadun parantuneen kuppauksen jälkeen. 

Kuppaus on suositeltavaa/siitä on koettu olevan apua mm. seuraavien vaivojen hoidossa:

– Korkea verenpaine
– Korkea hemoglobiini
– Fibromyalgia
– Astma
– Iho-ongelmat esim. akne
– Migreeni ja jännityspäänsärky
– Niska-hartiaseudun kiputilat
– Lihasjännitykset
– Naisten vaihdevuosivaivat
-Miesten  eturauhasvaivat                                                                                                                                                   – Selluliitin hoito

Kuppaus on suositeltavaa myös niille, jotka haluaisivat luovuttaa verta, mutta eivät siihen syystä tai toisesta pysty. Säännöllisen verenluovutuksen on todettu vähentävän riskiä sairastua sepelvaltimotautiin ja tämä vaikutus on todennäköisesti myös kuppauksella.
Jokainen voi valita omien tuntemustensa perusteella, kuinka usein haluaa käydä kupattavana. Yhtä oikeaa suositusta käyntitiheydelle ei ole. Suositeltavaa olisi kuitenkin pitää kuppausten välillä taukoa vähintään 3 kuukautta, mikä on sama ohje kuin verenluovutuksessa.

Milloin on syytä jättää kuppaamatta?

Kupattavan yleistilan tulee olla sellainen, että hän kestää saunomisen ja pienen verenhukan.
Seuraavassa on lueteltu kuppauksen vasta-aiheet, jolloin on syytä jättää kokonaan kuppaamatta tai kupataan korkeintaan lääkärin luvalla:

– Kuumetaudit
– Vaikea sydänvika
– Vaikea sokeritauti
– Syöpä
– Paha astma
– Sepelvaltimotauti
– Vaikea psyyken sairaus
– Alkoholismi
– Raskaus
– Kuukautiset (kuppaus ei lähinnä ole suositeltavaa tuona aikana)
– Anemia
– Verenvuototauti
– Marevan- lääkitys
– (Verta ohentavat lääkkeet Disperin ja Asperin ym. syytä jättää pois 3 päivää ennen kuppausta)

Mikäli sinulla on siis jokin sairaus tai lääkitys, valmistaudu kertomaan siitä aikaa varatessasi.
Katsotaan sen jälkeen olisiko kuppaus sinulle sopiva hoitomuoto, vai olisko syytä kääntyä ensin lääkärin puoleen varmistamaan asiaa.

Miten valmistaudut kuppaukseen?

Ennen kuppausta on tärkeää syödä ja ja juoda erittäin hyvin. Ei kuitenkaan raskasta liharuokaa, vaan pitkään verensokeria ylläpitävää ravintoa. Tällöin vältetään mahdolliset huimaukset. Kuppauksen jälkeen tulisi syödä myös hyvin mutta kevyempää ravintoa muutaman päivän ajan.

Tarjoamme kupattavalle pientä saunapalaa kuppauksen jälkeen Alkoholin nauttiminen ennen ja jälkeen kuppauksen on ehdottomasti kiellettyä.

                              *****
pH- Cosmetic's  Happo-emästasapainohoidot

Suolakylvyt, suolasauna, suolasukat

Inkivääri- Tangeriin -öljy kokovartalohieronta  95,- / 1h 15 min.
Aineenvaihduntaa kiihdyttävä hieronta- ja vartaloöljy, joka imeytyy erittäin hyvin ihoon eikä jätä öljyistä pintaa. Voidaan käyttää hoitoöljynä kuivalle iholle esim. atooppiselle iholle tai hierontaöljynä kaikille ihotyypeille. Pieni lisäys hieman mineraalisuolaa mukaan auttaa kuona-aineiden poistumisessa  pH 7.
Vaikuttavat aineet: elvyttävää ja virkistävää tangeriini-öljyä, verenkiertoa parantavaa ja lämmittävää inkivääri-öljyä, E-vitamiinia ja maissinjyvä-öljyä.

pH-Cosmetics KASVOHOITO  -ihonhoitoa pH-arvoilla 7,5-8,5        
85,- / 1h, 98,-/ 1h 15min. (sis. mekaanisen puhdistuksen)

Kaikille ihotyypeille puhdistava, raikastava ja tehokkaasti kirkastava hoito. Erityisen hyvä allergisille, psoriaatikoille, aknelle ja herkälle iholle. Tekee täydellisen tasapainon ihollesi luonnollisilla ja puhtailla raaka-aineilla (ei maaöljyjohdannaisia, ei alkoholia, ei silikonia,
ei alumiiniyhdisteitä, ei väri- eikä aromiaineita)