Kartanohotelli

Vuonna 1904 rakennettu ja 2001 entisöity Kartanohotelli henkii vanhan ajan lomanostalgiaa tarjoten nykyajan mukavuudet. Perinteet huokuvat myös koko hotellin kalustuksesta ja sisustuksesta. Kartanohotellin huoneet ovat saaneet nimensä Runnilla aikoinaan vierailleiden tai vaikuttaneiden tunnettujen henkilöiden mukaisesti. Juhani Aholla on oma viehein somistettu huoneensa, samoin
L. Onervalla, Oskar Merikannolla ja Eino Leinolla.

Kartanohotellissa voit rentoutua viihtyisissä ja siisteissä huoneissa. Ne on sisustettu ja kalustettu lämminhenkisesti.

Kartanohotellissa voit viettää romanttisen yön Carl Gustaf -sviitissä, jossa satavuotiaat hirsiseinät ja alkuperäisasua myötäilevä sisustus luovat menneen ajan tunnelmaa. Marsalkka Mannerheim vieraili Runnin Kartanohotellissa 1900 -luvun alkupuolella ja yöpyi juuri tässä samassa huoneessa.

Kartanohotellissa sijaitseva Juhlaravintola Marsalkka on nimetty ravintolan ehkä tunnetuimman asiakkaan, Carl Gustaf Mannerheimin mukaan. Muita kuuluisia ravintolan suosijoita ovat olleet mm. Akseli Gallen-Kallela, Järnefeltin veljekset, Aino Ackté, Oskar Merikanto, Toivo Kuula, Juhani Aho,
Eino Leino sekä Pekka Halonen.

Sittemmin ravintolassa ovat käyneet useat valtionpäämiehet, kulttuurin, taiteen ja elinkeinoelämän vaikuttajat. Jykevästä historiasta huolimatta Juhlaravintola Marsalkka on ennen kaikkea perheiden ja järjestöjen suosima juhlapaikka. Juhlaravintolassa järjestetään viikoittain häitä, vuosipäiviä, muistotilaisuuksia ja sukujuhlia.

Useista eri menuvaihtoehdoista löydätte varmasti tarpeitanne vastaavan.

Juhlaravintola Marsalkan yhteydessä olevat Sininen kabinetti ja Marskin salonki soveltuvat esim. yrityksille ryhmätyöskentelyyn koulutuspäivien yhteydessä. Marsalkassa ja sen kabineteissa yritysasiakkaat ovat keksineet monta luovaa ideaa ja siellä on solmittu monta historiallista sopimusta.

Salonkiin suunnitteilla esille yksityinen Mannerheim kokoelma.

Katso kuvia kartanohotellin tiloista