Runni

Ota hetki aikaa itsellesi ja tule vieraaksemme. Me Runnin Kylpylähotellissa tarjoamme Sinulle luonnonkauniin ympäristön vesistöjen läheisyydessä. Voit rentoutua rauhassa kylpyläosastolla tai nauttia spa-hoitolan hellästä huomasta.

Hyvinvoinnin ja kauniin ympäristön lisäksi hemmottelemme Sinua hyvällä ruoalla ravintola Runnissa.
Suosimme lähiruokaa ja suosittelemme maistamaan esimerkiksi keittiömme valmistamaa Kiurujoen kuhaa.

Vaikka Runni on tunnettu rauhallisesta ja rentouttavasta ilmapiiristä, niin täällä myös tapahtuu ympäri vuoden ja täällä voit harrastaa monipuolisesti liikuntaa: Kesäisin voit pelata tennistä, kävellä, juosta tai samoilla merkityillä poluilla metsässä. Talvella voit hiihtää tai tutustua historialliseen ympäristöön lumikengät jalassa.

Runnin Kylpylähotelli sijaitsee Kiurujoen varrella Iisalmen kupeessa. Runnissa on vietetty idyllistä ja vilkasta kylpyläelämää 1700 –luvulta lähtien. Kaunis miljöö vesistöjen lähellä kutsui aikanaan joukon merkittäviä vieraita Runniin. Kylpylässä on vieraillut mm. Eino Leino, Akseli Gallen-Kallela, Oskar Merikanto, Juhani Aho, L. Onerva ja C.G.E. Mannerheim. Useat vieraat tulivat Runniin rautapitoisen veden takia, jonka tiedettiin antavan voimaa ja edistävän terveyttä. Tänä päivänä vieraat tulevat kylpylähotelliin etsimään ennen kaikkea rauhaa luonnosta.

Tutustu Runnin historiaan!