Saunat

Kylpylässämme on perinteiset suomalaiset saunat.

Jos haluat nauttia lempeistä löylyistä kahden kesken tai pienen ryhmäsi kanssa, lämmitämme tilauksesta yksityissaunan. Saunaan mahtuu kerrallaan n.4-5 kylpijää.

Tilauksista myös ryhmien saunanautinnot

Lämpövenyttely  38 € / 30 min

Ohjatussa saunavenyttelyissä ylle kevyt vaatetus ja vesipullo mukaan (ei uimapukuja kloorihöyryjen vuoksi). Saunassa n. 40 asteen lämpö.

Turvesauna 26 € / hlö
(minimiveloitus ma-pe 120 €)

Saunatuokio 2-5 henkilölle kerrallaan. Turve levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa saunan hellivässä lämmössä. Lopuksi iholle hierotaan yrttiöljy sekä nautitaan virkistävä juoma. Rentouttaa, ravitsee ja hoitaa ihoa. Vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä lievittää lihas- ja nivelkipuja.

Omatoimihoito, asiakas levittää aineosat itse iholle.


"Runnin Lumo"  pH-mineraali-sauna  30,- / hlö  (2-6 hlö)
 
Vartalo kastellaan ja kostealle iholle hierotaan reilusti emäksistä kylpysuolaa.
Saunotaan n. 20 min. matalassa lämmössä 60° - 70 °C, jonka jälkeen otetaan suihku ja iho kuivataan kevyesti pyyhkeellä. Jos kehossa on paljon kuona-aineita ja happoja, käsittelyn voi toistaa pienen lepotauon jälkeen.

Omatoimisesti yksityisssaunassa.

Suolasauna             22,- / hlö / 30 min.   (2-5 hlö)   yhdelle omaan käyttöön 38,- / 30 min. 

Suola on kansanlääkinnässä tunnettu jo pitkään erinomaisilta ominaisuuksiltaan. Suolalla hierominen saunassa vaikuttaa ihoon kuorivana hoitona. Suolasaunassa hierotaan merisuolalla koko vartalo. Suolalla hierominen poistaa kuolleet ihosolut ja auttaa parantamaan ihon verensaantia. Ihohuokoset avautuvat, ihon verisuonet laajenevat ja ihon aineenvaihdunta paranee. Ihonne tuntuu saunasta poistuen todella silkkisenä.
Suolaisen ilman hengittäminen taas vaikuttaa ennaltaehkäisevänä hoitona hengitysteille. Saunan lämpötila on 55-70 astetta ja suositeltava saunassa oleskelun aika on korkeintaan 30 minuuttia.
Saunassa oleskelun jälkeen pyydämme Teitä ehdottomasti pesemään ihonne suihkussa.  Viileään suihkuun hyvä lopettaa.
Suolasaunaa ei suositella ihovaurioiden tapauksessa.

Oletko huomannut, että merenrannalla vietetyn ajan jälkeen olosi on rentoutunut? Että hengitys kulkee helpommin? Ja että ilma tuntuu puhtaammalta? Tämä ei johdu vain lomailun rentouttavasta vaikutuksesta – se johtuu ilman sisältämästä suolasta.

Ihmiset ovat jo muinaisista ajoista lähtien käyttäneet suolaa hoitokeinona. Kreikkalaiset ja roomalaiset kylpivät lämpimässä suolavedessä, minkä uskottiin rentouttavan, nuorentavan ja parantavan ihosairauksia. Hippokrates suositteli hengitysvaivoihin suolaisen vesihöyryn hengittämistä. Kuivan suolan hengittämistä (suolahoitoa) käytetään yhä edelleen helpottamaan kipuja ja parantamaan yleisvointia.

Suolahoidon hyvät terveysvaikutukset huomasivat ensimmäisenä puolalainen lääkäri vuonna 1843.  Hän havaitsi, että suolankaivajilla oli vain harvoin hengitystiesairauksia ja päätteli tämän olevan yhteydessä suolaisen ilman hengittämiseen. Suolahoito on ollut suosittua Itä-Euroopassa siitä lähtien. Sillä on hoidettu allergioita, astmaa, poskiontelotulehdusta, ihottumaa, keuhkoputkitulehdusta, siitepölyallergiaa, kystaista fibroosia ja monia muita hengitystie- ja ihosairauksia. Joissakin maissa, kuten Unkarissa, suolahoito kuuluu julkisen terveydenhoidon piiriin.

Kun käytät puhdasta Himalajan suolaa saunassa, pääset nauttimaan useista samanaikaisista eduista. Kuumennettaessa suola vapauttaa negatiivisia ioneita, jotka tekevät ilmasta raikkaan, puhtaan ja bakteerittoman. Suolainen ilma ehkäisee tulehduksia ja bakteereita sekä puhdistaa ja rauhoittaa ihoa ja hengityselimiä. Monet hengitystie- ja ihosairauksista kärsivät ihmiset ovat saaneet apua suolahoidosta, joka on lääkkeetön hoitomuoto. Vaikka terveysongelmia ei olisikaan, suolasauna kohentaa oloa ja edistää